A huge collection of 3400+ free website templates www.JARtheme.COM WP themes and more at the biggest community-driven free web design site

Lasse Berghagen

Lasse Berghagen

När Lasse Berghagen var 19 år gammal erbjöds han att spela på en NTO-fest. På plats fanns skivproducenten Curt Pettersson på grammofonbolaget Karusell, och dagen därpå fick Berghagen ett skivkontrakt. En karriär hade tagit fart. Skivdebuten kom 1965 och under åren har Lasse Berghagen skrivit och framfört en rad melodier som blivit svenska klassiker: Stockholm i mitt hjärta, En kväll i juni, Teddybjörnen Fredriksson, Sträck ut din hand, Du är för alltid en del utav mig och Hålligång i skogen, bland många andra.

De flesta svenskar har en relation till hans musik från radio, TV eller skiva – men Lasse Berghagen har också hunnit med att medverka i en lång rad revyer, krogshower, musikaler och långfilmer.

Nästan alla vet att han under många år var omåttligt populär programledare för Allsång på Skansen. Men vad färre kanske vet om Lasse Berghagen är att han har varit turnéledare för Bob Dylan, att han är god vän med Iron Maidens trummis Nicko McBrain och har släppt fyra LP-skivor i Tyskland.